De Feitelijke Vereniging ZVGroenendaal bestaat al sedert 1979! En sedertdien wordt elke vrijdagavond tijdens de schoolperiode een heuse mini-voetbal competitie met 12 ploegen georganiseerd. Wat begon als een schoolevenement van het Sint-Jan Berchmanscollege (Groendendaalcollege) groeide uit tot een heuse vriendenkring waarbij al snel niet enkel oud-leerlingenbanden zich vormden. Tevens maakt de competitie doorheen de jaren (van zaalvoetbal naar minivoetbal competitie / zaalvoetbal beker) een echte evolutie mee . Een van de regels vroeger was dat elke ploeg een naam van een echte voetbalploeg aannam. De eerste ploeg die hiervan afweek waren de "Green Devils". Minivoetbal is dé ideale vrijdagavondontspanning,  het wordt immers op kleine veldjes gespeeld zodanig alle ploegen van de competitie elkaar dezelfde avond én in dezelfde sporthal kunnen treffen. De nadruk van de competitie ligt dan ook op het vriendschappelijk karakter waardoor we fair-play heel belangrijk achten. Gelet de nadruk uiteraard ook op ontspanning ligt proberen we voor de voetbalregels het principe "Keep it simple" aan te houden. Uiteraard zijn regels nodig, en zeker regels die belangrijk zijn voor de veiligheid / voorkoming van blessures. 
De minivoetbalsport is ontstaan op pleintjes. Pas in 1968 werd de eerste officiële competitie opgericht. Het minivoetbal kende sindsdien een exponentiële groei. Minivoetbal is een voetbalvariant die gespeeld wordt in een sportha, net zoals het zaalvoetbal. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld.
 
 
 
Iedere wedstrijd staat onder leiding van een officiële scheidsrechter. 
De karakteristieke kleine doeltjes zijn 2,5 meter breed en 1 meter hoog. 
 
Spelregels minivoetbal:
 
De meest opvallende spelregels:
  • De spelers mogen de bal niet met de handen aanraken.
  • Er is geen sprake van een keeper, er wordt gespeeld met 5 spelers
  • De bal wordt ingetrapt in plaats van ingeworpen.
  • Elk fysiek contact is verboden.
  • Een duel aangaan in de rug van een tegenstander is niet toegestaan.
  • Een hoekschop wordt niet direct genomen. Er wordt gewacht tot wanneer de ploeg 4 hoekschoppen heeft bijeen gevoetbald waarna ze een schepcorner mogen nemen. Tijdens een schepcorner moet een speler de bal vanop het cornerbalpunt op de doellijn, de bal omhoog scheppen naar zijn ploegmaat, die achter de strafschoplijn staat op 5 meter van het doel. De speler achter de strafschoplijn moet de bal in het lege doeltje koppen zonder daarbij de strafschoplijn te overschrijden.
De "Groenendaal variant" van het minivoetbal:
Zoals u kan merken spelen wij een eigen variant van het spel. 
Een van de redenen is het ontstaan van onze vereniging in 1979 zodanig een eigen minivoetbal cultuur onstond. 
Enkele opvallende verschillen:
Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in dezelfde wedstrijd, wordt hij normaal uitgesloten voor de rest van de wedstrijd, maar mag hij wel vervangen worden. In het minivoetbal staat twee maal geel dus niet gelijk aan een rode kaart. In onze variant wel. Wij spelen ook 2x25 minuten ipv 4x13 en bovendien niet met een low-bounce bal doch met een Select Indoor. Wij spelen tevens op een houten parketvloer. Deze vloer zorgt tevens voor minder blessures.