'Ge zijt hier ni op het veld he manneke!!'

We merken dat vooral nieuwere spelers vaak de reglementen niet voldoende kennen en/of naleven, met name (vooral) het gedeelte inzake het "te fysiek" spel. Graag nogmaals uw aandacht dat in onze competitie (mini-voetbal) elk fysiek contact in principe verboden is. 

Ook bestaat de "voordeelregel" niet in onze competitie, de "voordeelregel" mag door de scheids wel toegepast worden bij de bekerwedstrijden (zaalvoetbal). Voor de leken: het verschil tussen veld- en zaalvoetbal moet ongeveer even groot zijn als tussen zaal- en minivoetbal. De gele kaarten bij bekerwedstrijden tellen ook niet mee voor de fair-play competitie en er mag bij bekerwedstrijden dus wel "licht contact" zijn maar de beoordeling ligt uitsluitend bij de scheidsrechter. Denk ook aan "artikel 1 & 2": (artikel 1 = "de scheids heeft altijd gelijk" - artikel 2: "wanneer de scheids geen gelijk heeft wordt artikel 1 toegepast").

De reden dat we dit nogmaals benadrukken is ter voorkoming van eventuele blessure's. Het is dan ook in ieders belang de ZV Groenendaal reglementen (deze zijn immers niet dezelfde! als de officiële minivoetbal of zaalvoetbal : Futsal, Vlaamse Belgische..regels) na te leven. De volgende wedstrijden zal er dan ook extra op toegekeken worden dat de ZV Groenendaal reglementen nageleefd worden. Uiteraard kunnen de arbiters al eens missen maar we willen toch dat iedereen de regels zo goed mogelijk volgt.

Het is ook de verantwoordelijkheid van de ploegkapiteins om er intern voor te zorgen dat alle spelers de reglementen voldoende kennen en naleven. De regel dat "elk fysiek contact verboden" en "ruw spel ten strengste verboden" is moet iedereen dan ook gekend zijn.

 

Volgens het woordenboek betekent: ruw spel = wild, onstuimig, lomp, onbesuisd, brutaal, hard, heftig, bruut, fysiek, gevaarlijk, spel en "fysiek contact" = een "lichamelijk onderlinge aanraking van twee of meer lichamen". Hopelijk weet nu iedereen wat bedoeld wordt. Voor alle anderen: zie google translate.

 

Bedoeling is een leuke vrijdagavondontspanning te hebben in een vriendschappelijke & amicale sfeer dus hou het ellebogen- duw- en trekwerk voor maandagochtend in de file of op de tram

https://www.minivoetbal-groenendaal.be/reglementen-/

 

Mogelijk gemaakt door Webnode